2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Triušienos ir obuolių kamuoliukai


Reikės:


2 a.š. alyvuogių aliejaus

1 smulkinto svogūno

1 tarkuoto obuolio

1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių

1 v.š.  prieskoninių žolelių mišinio

1/2 ekologiško vištienos sultinio kubelio

2 v.š. maltų džiuvesėlių

druskos, maltų pipirų

augalinio aliejaus kepti

miltų apvoliojimui

Įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname pusę pjaustyto svogūno apie 3 min. Rankomis išspaudžiame tarkuoto obuolio sultis. Sumaišome tarkius su triušiena, kepintu ir nekepintu svogūnu, žolelėmis, trintu vištienos sultinio kubeliu ir džiuvesėliais, viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Suformuojame kamuoliukus, pavoliojame miltose ir kepame iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Valgome su mėgstamu garnyru, mūsų atveju buvo virti grikiai ir troškintos morkos su žirneliais grietinėlės padaže.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą