2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Pievagrybių kukuliai su makaronais




Puiki alternatyva mėsai įvairūs kukuliai ar kotletukai iš daržovių, šį kartą siūlau iš pievagrybių ir avižinių dribsnių, kurie puikiai tinka su mėgstamais makaronais. 

Reikės:


Kukuliams:

200 g pievagrybių

nedidelės stiklinės (apie 200 ml) avižinių dribsnių 

3-4 v.š. džiuvesėlių

1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

a.š. džiovintų čiobrelių

druskos

pipirų

1 didelio kiaušinio

smulkintų šviežių žolelių

Padažui:

250 ml  pomidorų tyrės

2 skiltelių česnako

1/4 paprikos

1 svogūno

1/2 a.š. džiovintų raudonėlių

druskos

pipirų

100-120 ml grietinėlės

2-3 v.š. smulkiai tarkuoto Džiūgo

smulkintų šviežių žolelių

Granyrui:

Spaghetti arba kitokių makaronų



1. Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti. 
2. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustome. Kepame svogūnus apie 2-3 min, dedame pievagrybius ir kepame, kol gražiai apskrus ir nebeliks skysčio nuo grybų, dedame smulkintą česnaką ir pakepame dar apie min. Atvėsiname.
3. Išbrinkytus dribsnius dedame prie keptų grybų su svogūnu, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius ir viską gerai išmaišome, paliekame, kol darysime padažą.
4. Pakepame smulkintą svogūną, dedame labai smulkiai pjaustytą papriką, kepame, kol suminkštės, dedame smulkintą česnaką, džiovintą raudonėlį ir min. pakepame. Pilame pomidorų tyrę, patroškiname kelias minutes, tada pilame grietinėlę, beriame Džiūgą, gardiname druska ir pipirais, bei smulkintomis žolelėmis, patroškiname apie min. 
5. Imame po šaukštą kukulių tešlos, šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus, kepame iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
6. Iškeptus kukulius dedame į padažą, viską patroškiname apie 5 min. 
7. Spaghetti išverdame pagal instrukciją, tiekiame su mūsų pievagrybių kukuliais, pabarstome smulkintomis žolelėlimis. Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą