Humusas - tai avinžirnių užtepėlė, kurią labai skanu valgyti su įvairiais duonos traškučiais, pjaustytomis daržovėmis. Tokią užtepėlę šaldytuve galite laikyti 3 dienas, labai patogu pasiimti į darbą ar išvyką. Variacijų humuso yra labai daug, bet šiandien noriu pasiūlyti pačią paprasčiausią, kurią dažnai darau aš.
Reikės:
puodelio nevirtų avinžirnių (galima nauduoti konservuotus)
1/2 citrinos sulčių
1-2 skiltelės česnako
druskos, pipurų mišinio. 2 lauro lapų (aš naudojau Kotanyi)
1 v.š. Tahini (sezamų pastos)
Finn Crips duoniukų su česnakais ir žolelėmis
1 -1.5 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
čili dribsnių (nebūtinai)
Avinžirnius užmerkiame nakčiai, ryte gerai perplauname kelis kartus ir verdame su druska, pipirais ir lauro lapais, kol avinžirniai suminkštės. Išvirtus avinžirnius atvėsiname (pasilikite šiek tiek skysčio, kuriame virė, nes jo prireiks). Dedame avinžirnius i blenderį, taip pat pilame citrinų sultis, dedame česnako skiltelę, druską, pipirus pagal skonį, tahini pastos, viską smulkiname iki vientisos masės. Dedame humusą į dubenėlį, pilame aliejų, jeigu mėgstate aštriau, galima pabarstyti čili dribsniais. Valgome su česnakiniais duoniukais.
Skanuas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą