2017 m. kovo 1 d., trečiadienis

Lietiniai blynai su antiena, daug daržovių ir sūriu


Labai skanūs lietiniai su antiena, su daug daržovių ir šiek tiek sūrio, puikus sprendimas pietums ar vakarienei. Tokius lietinius galima užšaldyti ir panauduoti, kai nėra laiko gaminti. 

8 vnt. reikės:


8 vnt lietinių blynų 



(tikslaus recepto neparašysiu, nes visada darau iš akies: 
1 kiaušinis, pienas perpus su vandeniu, speltos miltai, druska, pabaigoje įpilu 2 v.š. aliejaus, kepu be riebalu, tešla turi būti skysta, kaip ir pridera lietiniams blynams :)

Įdarui:




1 didelio svogūno

2 nedidelių arba vienos didelės morkos

2 skiltelių česnako

1 mažos cukinijos

150 g fermentinio sūrio

 mėgstamų prieskonių (aš naudojau prieskonius salotoms, 5 pipirų mišinį, druską)






Antieną sumalame, beriame prieskonius, druską, įspaudžiame česnaką, viską išmaišome. Kepame, kol gražiai apskrus. Svogūną supjaustome kubeliais, kepame iki auksinės spalvos, beriame burokine tarka tarkuotą morką, pakepame kelias minutes, tada beriame taip pat burokine tarka tarkuotą cukiniją, pakepiname dar kelias minutes, tada uždengiame, troškiname, kol daržovės suminkštės, pagardiname prieskoniais, pipirais. Atvėsiname įdarą, sumaišome su tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame įdaro į lietinio blyno vidų ir suvyniojame. Apkepame ghee svieste arba aliejuje keptuvėje iš kiekvienos puses, kol gražiai apskrus. Tiekiame su grietine. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą