2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Antienos filė medalionai su spagetti moliūgo padaže


Labai greiti, bet nuostabaus skonio pietūs ar vakarienė! Kol keps antienos filė medalionai, galima paruošti išties puikaus skonio spagetti moliūgo padaže ir visa šeima mėgausitės patiekalu, kuris tikrai bus ne prastesnis, nei patiekalai restoranuose!

 3  asmenims reikės:


200 g  makaronų 

1/2 puodelio moliūgo tyrės

200 ml 13 proc. grietinėlės

1 svogūno

1/2 citrinos sulčių

2 v.š . pomidorų tyrės

3 a.š. krakmolo

aliejus kepimui

3 skiltelių česnako

druskos, pipirų,  malto muskato riešuto pagal skonį

saujos špinatų



          Antienos filė medalionai jau yra paruošti kepimui, todėl čia kažko ruošti visai nereikės, tiesiog įdėkite kepti su visa pakuote į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20-30 min. Kol keps mūsų medalionai, paruošime makaronus su padažu.  Makaronus išverdame pagal instrukciją. Įpilame į įkaitintą keptuvę aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, pakepame kelias min, tada dedame smulkintą česnaką ir pakepame dar minutelę. Įdedame pomidorų tyrę, krakmolą ir viską išmaišius, pakepame apie 2 min. Pilame grietinėlę, prieskonius, moliūgo tyrę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Nuolat maišant, kepame apie 5 min ant silpnos ugnies. Padažą pilame į kokteilinę, įpilame vandens nuo makaronų ir viską suplakame, jei neturite kokteilinės, tai galima padaryti blenderio pagalba. Pilame padažą atgal į keptuvę, beriame špinatus, patroškiname, kol špinatai suminkštės. Dedame išvirtus makaronus į padažą ir patroškiname kelias min. Dedame makaronus su padažu į lekštes, ant viršaus dedame po gardaus antienos medalioną. 

Skanaus!!! 












2016 m. spalio 21 d., penktadienis

Antiena su daržovėmis kinietiškai



2 asmenims reikės:

340 g antienos (aš naudojau Lapino puota) (galima keisti vištiena)

1/2 paprikos

1 nedidelio brokolio

2  nedidelių svogūnų

1/3 puodelio sojos padažo

1/4 puodelio medaus

1 1/2  a.š. sezamo sėklų 

petražolių/svogūnų laiškų

druskos, pipirų

2 skiltelių česnako

virtų Basmati ryžių


Antieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, dedame antieną, įspaudžiame česnaką, pabarstome druska bei pipirais. Apkepame, tada įpilame verdančio vandens ir troškiname, kol mėsa bus minkšta ir neliks skysčio. Pilame sojos padažą, medų, sezamo sėklas, viską išmaišome ir kepame, kol padažas sutirštės. Antieną išimame, padažą paliekame keptuvėje. Sudedame pjaustytus svogūnus, papriką bei smulkintą brokolį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepame kelias min, tada nuimame dangtį, maišydami dar pakepiname, kol padažas vėl sutirštės, o daržovės suminkštės. Į dubenėlį dedame virtų Basmati ryžių, dedame daržoves su padažu, antieną, barstome sezamo sėklomis ir pjaustytais sovūnų laiškais ar petražolėmis. 
Skanaus!




Sveikesne versija karštų sumuštinių


Artėjančiam savaitgaliui noriu Jums pasiūlyti labai gardžių, bei pakankamai sveikų karštų sumuštinių receptą. Savaitgalis-tai tas metas, kai galime pasilepinti ne kasdieniniais pusryčiais, skirti jiems daugiau laiko. Šie sumuštiniai puikiai tiks ir veganams, tik vietoj įprasto majonezo ir sūrio, pakeiskite veganišku.

1 asmeniui reikės:

mini  tamsios Ciabattos

nedidelio puodelio virtų (konservuotų) avinžirnių 

1/4 paprikos

1/2 mažo mėlyno svogūno (galite keisti sovūnų laiškais)

petražolių

1 v.š. gero majonezo (galima keisti veganišku)

druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

šiek tiek fermentinio sūrio (galima keisti veganišku)





Mini Ciabattą perpjauname pusiau. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Virtus avinžirnius sutriname šakute, beriame smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, svogūną, smulkintas petražoles, dedame šaukštą majonezo, skaniname druska bei pipirais, viską išmaišome. Dedame gautą masę ant duonos, barstome šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris. 
                                                                               Skanaus!





2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais


Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!

2 asmenims reikės:

350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)

sviestinių salotų

ridikėlių

1 apelsino

svogūnų laiškų 

druskos, pipirų


Padažui:

1 v.š. apesinų sulčių

1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus

1,5 a.š.  balzaminio acto kremo

0,5 a.š. medaus

druskos, pipirų


         Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui. 
             Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min "pailsėti". Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu. 
Skanaus!






Rudeniška pica su antiena ir figomis



1 picai reikės:

picos tešlos (aš nauduojau jau paruoštą Mantingos)

2 figų

jau paruoštos antienos ( naudojau Kitchen me)

150 g tarkuoto Mozarella sūrio

saujos salotų Rucola

Picos padui aptepti:

1,5 v.š. aliejaus

1 v.š. balzaminio acto kremo

druskos

5 pipirų mišinio


Picos tešlą iškočiojame, aptepame padažu, barstome sūriu. Dedame supjaustytas figas bei antienos gabaliukus. Kepame 200 lapsnių temperatūroje apie 20 min. Prieš patiekiant pabarstome Rucola salotomis.
Skanaus!




2016 m. spalio 11 d., antradienis

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle


Dauguma lietuvių neįsivaizduoja savo maisto be skanios juodos duonos. Nors aš ir ne lietuvė, bet juodą duoną, o ypač su daug sėklų, tiesiog dievinu! O kas gali būti nuostabiau, nei kątik iškepta  juoda duona su daugybe sėklų, minkšta viduje, bet tokia traški išorėje?!
Man pasitaikė galimybė išbandyti štai šį ekologišką ruošinį duonai, kuriam namie pakanka turėti tik sausų mielių ir šilto vandens ir jau po maždaug 1,5 val ant jūsų stalo garuos kvapni naminė duona! 
Duona gavosi labai skani, būtent tokia, kokią mėgstu, namiškiai irgi įvertino labai gerai, vos spėjau vaikyti nuo stalo, kad visos nesuvalgytų ir galėčiau nufotografuoti receptui :) Gaminimas labai lengvas, todėl pavyks, manau, kiekvienam! Ar kartočiau dar? Tikrai taip!
Prie duonos siūlau pasigaminti puikaus skonio avinžirnių-pupelių užtepėlę.

Reikės:

Duonai:

350 ml šilto vandens
šiek tiek aliejaus

Avinžirnių-pupelių užtepėlei:

1 puodelio virtų/konservuotų avinžirnių
1 puodelio virtų/konservuotų baltų pupelių
1/2 citrinos sulčių
2 laiškinių svogūnų (susmulkinti)
1 1/2 a.š. kaparėlių
2 v.š. majonezo 
krapų
1 a.š. ciberžolės
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį




Duonos paruošimas:

750 g duonos: miltų ruošinį sumaišome su pakeliu sausų mielių (9 g), įpilame 350 ml šilto vandens (jei naudosite šlapias mieles, pirma ištirpinkite jas vandenyje) ir viską maišome 5 min. (mikseriu su minkymo antgaliu). Gautą masę sukrėčiam į riebalais išteptą kepimo formą, išlyginame paviršių vandeniu sudrėkintu delnu, patepame aliejumi, peiliu ar mentele įpjauname išilgai per vidurį ir paliekame 15 min. pakilti šiltoje vietoje, uždengus maistine plėvele. Kepame įkaitintoje iki 225ºC orkaitėje (kaitinimas iš viršaus ir apačios) apie 50 min. Išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti ant grotelių.



Užtepėlės gaminimas:

Dedame avinžirnius, pupeles ir visus kitus ingredientus į smulkintuvą su S formos peiliu, beriame prieskonius, įspaudžiame citrinos sultis ir viską susmulkiname. Labai skanu tiesiog užtepti ant kątik iškeptos duonos arba galima dėti dar salotų lapų, pomidorą ar rauginto agurko,  čia jau pagal jūsų skonį! Tokią užtepėlę galima laikyti stiklainiuke šaldytuve kelias dienas. 
Skanaus!


2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle


Reikės:

1 prancūziško batono
2 virtų kiaušinių
50 g marinuotų grybų
krapų
granato sėklų
petražolių


Sumaišome paštetą su smulkintais kiaušiniais, grybais ir krapais. Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis, paskrudiname. Tepame riekutes pašteto užtepėle, puošiame granato sėklomis ir petražolėmis. Skanaus!


2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Salotos su jautiena




2 PORCIJOMS REIKĖS:


 2 saujų salotų mikso

 5-6 ridikėlių

5-6 saulėje džiovintų pomidorų

1 mažo mėlyno svogūno

saujelės kaparėlių

druskos

 šviežiai grūstų  pipirų
 
1/2 citrinos

PADAŽUI: 

3 v. š. nautūralaus jogurto

1 v.š. balzaminio acto kremo

druskos

žviežiai grūstų pipirų



Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname. Keptuvę gerai įkaitiname, tada pilame aliejaus, palaukiame, kol gerai įkais. Dedame steiką ir kepame ant didelės kaitros 4 min iš kiekvienos pusės, nevartyti! Iškeptą steiką dedame į foliją, susukame ir paliekame dar 5-7 min "pailsėti".

Salotų lapus dedame į lėkštes. Svogūną supjaustome griežiniais. Stambiai supjaustome ridikėlius, saulėje džiovintus pomidorus, deliojame ant salotų, beriame kaparėlius. Jautienos steiką supjaustome juostelėmis, dedame ant salotų. Viską apšlakstome citrinos sultimis, pasūdome ir pabarstome pipirais.  Padažui sumaišome natūralų jogurtą su balzaminio acto kremu, pasūdome, viską išmaišome, pabarstome pipirais. Tiekiame atskirame indelyje. 
Skanaus!



2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Antienos zrazai su daržovių įdaru





  5 vnt. reikės:

1 nedidelio svogūno
1 -2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
vištienos prieskonių su žolelėmis
1-2 riekelių pilno grūdo batono
džiuvesėlių

Įdarui:

1/2 mažos cukinijos
didelės morkos
1 didelio svogūno
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Padažui:

10 g sviesto
200 ml 13 proc. grietinėlės
krapų, petražolių



               Mėsą sumalame kartu su svogūnu bei išmirkytu batonu. Beriame prieskonius, druską, pipirus, įspaudžiame česnaką, viską gerai išmaišome. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepame iki auksinės spalvos, beriame tarkuotą morką, pakepiname, tada beriame tarkuotą cukiniją ir dar viską kepame ant silpnos ugnies, kol daržovės bus minkštos. Beriame druskos, pipirų pagal skonį. Imame po gerą valgomą šaukštą paruošto faršo, paskirstome ant delno, į vidų dedame po arbatinį šaukštą daržovių įdaro ir suformuojame, kaip cepeliną, apvoliuojame džiuvesėliuose. Kepame iš kiekvienos pusės, kada gražiai apskrus, sumažiname ugnį ir troškiname po dangčiu apie 7 min. Padažui ištirpiname sviestą, pilame grietinėlę, druskos, pipirų pagal skonį, beriame smulkintas žoleles ir viską patroškiname apie 5 min. Valgome su mėgstamu garnyru ir salotomis ar šviežiomis daržovėmis.
                                                                       Skanaus!



2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis


Vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pagamintą maistą priešpiečių dėžutėse, aš manau, kad tai puiki idėja, žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Noriu pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų-tortilijos su triušiena ir daržovėmis!

Reikės: 

2 didesnių arba 4 mažesnių tortilijų
salotų Iceberg 
1-2 pomidorų
1-2 agurkų
1 nedidelio mėlyno svogūno (supjaustome žiedais, pašlakstome citrinos sultimis, šiek tiek cukraus ir druskos ir paliekame pasimarinuoti)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažą naudojau tokį pat, kaip Cezario salotoms, tik be vandens, kad būtų tirštesnis:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 10-15 min. Kepame ant didelės ugnies 4 min iš kiekvienos pusės. Imame tortiliją, dedame salotų lapus, pjaustytą griežinėliais pomidorą, marinuotus svogūnus, pjaustytą šiaudeliais agurką, dedame keptos triušienos gabaliukus, pilame padažo. Tortiliją suvyniojame, tada apvyniojame kepimo popieriumi, kad būtų patogiau valgyti ir transportuoti. Skanaus!



2016 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Cezario salotos su triušienos gabaliukais


Cezario salotas mes įpratę valgyti su kepta vištiena arba tiesiog be mėsos, aš gi šiandien norėjau pabandyti kitokį variantą ir patiekiau su keptais triušienos gabaliukais. Šios salotos mano vienos iš mėgstamiausių, niekada neatsibosta! Jas puikiai galima pasiimti į mokyklą, universitetą ar darbą, tiesiog padažą pilkite jau prieš pat valgant.  

2 porcijoms reikės:

Iceberg salotų
40-50 g tarkuoto Džiūgo
česnakinės duonos skrebučių  (perku jau paruoštus)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažui:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 v.š. vandens
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 15-30 min. Kepame ant didelės ugnies 4-5 min iš kiekvienos pusės. Salotų lapus suplėšome, beriame tarkuotą Džiūgą, dedame česnakinius duonos skrebučius. Mėsą supjaustome mažesniais gabaliukais, dedame ant salotų ir pilame padažo. Skanaus!!!




2016 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Labai gardūs antienos maltinukai su sūriu ir špinatais


Kai atsibosta įprasti maltinukai, norisi kažko kitokio, puikiai tiks tokie gardūs, minkštučiai, labai lengvai pagaminami maltinukai iš antienos, sūrio ir špinatų! 

6 vnt. reikės:

1 mažo svogūno
geros saujos špinatų
krapų
petražolių
druskos, pipirų
vištienos prieskonių
raudonosios paprikos miltelių
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
žirnių miltų apvoliojimui (galima rinktis kitokius)
aliejaus kepimui


Mėsą sumalame, dedame prieskonius pagal skonį, beriame pjaustytus špinatus ir žalumynus, tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišome. 


Formuojame maltinukus, apvoliojame žirnių miltuose, apkepame iš kiekvienos pusės. Pilame 0,5 puodelio karšto vandens, troškiname uždengus, kol išgaruos vanduo. 



Mes valgėme su saliero-bulvių koše (bulves viriau su pjaustyto saliero gumbo gabaliukais santykiu 1:4, viską sutryniau su virintu pienu, sviestu ir krapais)

Skanaus!



2016 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Antienos ir daržovių troškinys

 

Reikės:

 mėgstamų vištienos prieskonių be druskos
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų
1/2 žiedinio kopūsto
1 brokolio
2 morkų
1 didelio svogūno
raudonojo kario (galima keisti paprastu)
200 ml grietinėlės



Mėsą pabarstome prieskoniais, druska, pipirais, įspaužiame 2 skilteles česnako, viską gerai išmaišome ir paliekame bent 10-15 min. Morkas supjaustome kubeliais, žiedinį kopūstą ir brokolį susmulkiname. Šias daržoves gariname (iš pradžių dedame morkas, po kokių 5 min dedame žiedinį kopūstą ir brokolį), jeigu neturite garintuvo, tiesiog apverdame kelias min, kol daržovės suminkštės (bet turi likti šiek tiek traškios!) Mėsą pakepame, užpilame verdančiu vandeniu ir patroškiname, kol mėsa suminkštės. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepame iki auksinės spalvos, įspaužiame česnaką, pakepame min, beriame mėsą, garintas daržoves, pilame grietinėlę, beriame kario prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį ir viską patroškiname 5 min. 
Skanaus!





2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Sūrio vyniotinis su antienos paštetu


Reikės:

4 kiaušinių
300 g fermentinio sūrio
4 v.š. majonezo

Įdarui :

2 pakuočių (300 g)  Antienos pašteto

Sumaišome kiaušinius su majonezu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir pilame vyniotinio tešlą, išlyginame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 min.


Ant iškepusio vyniotinio pagrindo  tolygiai tepame antienos paštetą, atsargiai suvyniojame ir paliekame atvėsti. Prieš patiekiant supjaustome riekutėmis. Skanaus!




2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Antienos ir meliono iešmeliai


Iešmeliai vos iš dviejų produktų papuoš bet kurį šventinį stalą! Čia dar labai tiktų mini mozarella, bet deja, neturėjau. 

Taigi reikės:


1/2 meliono "Cantaloup"

Petražolių



2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Antienos ir cukinijų maltinukai


 Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių.

12 maltinukų reikės:

340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos)
Druskos, pipirų
2 skiltelių česnako
mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)
1 kiaušinio
1 svogūno
krapų, petražolių
1/3 didelės arba 1/2 mažos cukinijos
2 v. š. maltų džiuvesėlių
speltos miltų apvoliojimui
aliejaus kepimui

Mėsą sumalame. Svogūną supjaustome kubeliais, pakepame iki auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Į maltą mėsą dedame cukiniją, keptus svogūnus, įspaudžiame česnaką, beriame druską, pipirus, prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įmame valgomu šauktu paruošto faršo, dedame į miltus ir apvoliuojame. Apkepame iš kiekvienos pusės, sumažiname ugnį ir patroškiname uždengus apie 10 min. Valgome su mėgtamu garnyru. 
Skanaus!





2016 m. liepos 26 d., antradienis

Triušienos plovas


Labai skanus, birus plovas su triušiena!

Reikės:

200 g Basmati ryžių
 200-300 g triušienos (aš nauduojau Lapino puotos)
2 morkų
2 svogūnų
2 didelių skiltelių česnako
geros saujos šviežių arba šaldytų žirnelių
druskos, pipirų
krapų, petražolių
mėgstamų prieskonių pagal skonį (aš nauduojau vištienos)


Triušieną supjaustome mažais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais, įspaudžiame 1 skiltelę česnako ir viską gerai išmaišome. Pakepiname aliejuje  5-7 min. tada užpilame verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų ir troškiname ant silpnos ugnies, kol mėsa bus minkšta. Kai nebeliks vandens, įpilame truputį aliejaus, beriame pjaustytus svogūnus, pakepame kelias min, tada beriame tarkuotas morkas ir kepame, kol morkos suminkštės. Beriame žirnelius, įspaudžiame česnako skiltelę ir viską dar pakepame kelias min. Ryžius dedame į verdantį pasūdytą vandenį (1 dalis ryžių : 2 dalys vandens) ir verdame 9 min, tada išjungiame ir paliekame dar po dangčiu pastovėti 5-7 min. Ryžius dedame į keptuvę su mėsa ir daržovėmis, pabarstome druska, pipirais, šiek tiek dedame mėgstamų prieskonių, beriame smulkintus žalumynus ir viską pakepame 1 min. Valgome su mėgstamomis salotomis. 
                                                                           Skanaus!