2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

"Tinginių" koldūnai


  Šiandien išbandžiau įdomų, labai paprastą ir skanų receptą, tikrai rekomenduoju :)

Reikia:
• 1 lakšto lavašo
• 300 g. maltos mėsos
• 1 skiltelės česnako
• 1 kiaušinio
• 2 v. šaukštų grietinės
• 150 ml sultinio
• 150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
• 1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
• 1 didelio svogūno
• 1 didelės morkos
• druskos
• pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Čia jau ne bekoldūnai, o visas apkepas :D
    Skaniai skamba ir atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na mūsų šeimai jie labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. koki lavasa naudojote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na parduotuvei tiesiog nusipirkau koks buvo, dabar firmos žinokite nepasakysiu :)

      Panaikinti