Improvizacija po Beatos vegetariškų patiekalų laidos :)
Proporcijų tiksliai nepasakysiu, nes visada darau blynų tešlą iš akies :)
Lietiniams blynams reikės:
kiaušinio
4 šaukštų pieno
vandens
0,5 a.š. ciberžolės (nuo jos blynai taps gražiai geltoni)
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio čili prieskonių mišinio
miltų (aš maišiau perpus su speltos miltais)
2 šaukštai aliejaus
Įdarui (išeiga 8 blynams)
1 nedidelės cukinijos
1/4 nedidelio kopūsto
2 morkų
2 svogūnų
0,5 poro
3 keptų koncervuotų paprikų
2 skiltelių česnako
druskos
pipirų
Imame kiaušinį, išplakame su žiupsneliu druskos, cukraus, ciberžole ir čili prieskonių mišiniu. Pilame pieno, po truputį pilame miltus, vis plakant, kad nesusidarytų gumuliukų. Pilame miltų tiek, kad maišant pasidarytų tirštesnė masė, paskui skiedžiame vandeniu, kol tešla taps skystesnė, bet neperskysta, pilame vėl šiek tiek miltų, vis paplakame,kad miltai gražiai pasiskirstytų, vėl pilame vandens. Kartojame viską taip pat, kol padarysime reikiamą tešlos kiekį. Galiasiai įpilame kelis šaukštus aliejaus ir viską sumaišome. Keptuvę gerai įkaitiname, pradžiai visada patepu keptuvę su teptuku aliejumi, kad blynus galima būtų lengvai apverst.
Įdarui supjaustome svogūnus kubeliais, porą žiedeliais, pakepiname kol suminkštės, dedame tarkuotas morkas ir pjasutytus kopūstus. Primažiname ugnį ir patroškiname, kol morkos ir kopūstai pradės minkštėti. Kai daržovės suminkštės dedame šiaudeliais pjaustytą cukiniją, juostelėmis pjaustytą papriką ir smulkiai kapotą česnaką. Viską padruskiname ir papipirinime ir dar patroškiname 5-7 min., kol cukinijos šiek tiek suminkštės. Duodame įdarui pravėsti. Imame blyną, dedame po kelis šaukštus įdaro ir susukame. Apkepiname svieste ghee arba tiesiog aliejuje. Tiekiame su grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą