Pamačius šiuos pyragėlius Instagram, jau svajojau, kada galėsiu juos išbandyt, tikrai neklydau dėl jų nuostabaus skonio! Pagaminami labai lengvai, įdaras gali būti bet koks jūsų mėgstamas, puikiai tiks ir mėsiškiems, daržovių ar grybų, tik perspeju, paragavus vieno, labai sunku sustot! ;)
RECEPTAS:
Tešlai:
250 ml šilto vandens
50 ml aliejaus
1 a.š. cukraus
0.5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
speltos miltų, tiek kiek prireiks padaryti elastinę tešlą
Lęšių įdarui:
1,5 stiklinės lęšių (juos užmerkiau nakčiai, taip jie greičiau išverda)
2 dideli svogūnai (gali prireikti daugiau, turi buti supjaustytų tiek, kiek išvirtų lęšių)
2 morkos
2-3 didelių skiltelių česnako
druskos
pipirų
Lęšius išverdame, nukošiame, sutriname šakute arba blenderiu. Svogūnus supjaustome, kepame aliejuje, kol gražiai pagels, beriame tarkuotas morkas ir kepame, kol morkos suminkštėja. Įspaudžiame česnaką, įdedame sutrintus lęšius, paskaniname druska ir pipirais ir dar minutelę pakepame, atvėsiname. Iš nurodytų produktų užminkome elastingą tešlą, padaliname į kelias dalis. Iškočiojame, tik labai plonai nekočiokite, kad nesuplyštų. Išspaudžiame apskritimus. Į vidurį dedame įdaro, suspaudžiame krastus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame mūsų pyragėlius ir kepame kiekvieną pusę iki auksinės spalvos, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingi riebalai. Puikiai tiks prie sriubų, bet labai skanūs ir vieni.
Skanaus!
Sveiki, gal galite parašyti kokius lęšius naudojote? Nes atrodo tikrai skaniai:)
AtsakytiPanaikintiSveiki, čia naudojau žaliuosius, bet galima nauduoti kokius turite, puikiai tiks ir raudnieji
PanaikintiLabai skanu!
AtsakytiPanaikinti