Artėjant pavasariui man visada norisi daugiau salotų, pasiilgstame per žiemą to gaivumo, lengvumo skrandyje. Šį receptą nužiūrėjau Instagrame nuostabios Alionos Live transliacijos metu ir būtinai norėjau išbandyti.
2 asmenims reikės:
Romain salotų lapų
agurko
skardinės tuno aliejuje
1/2 nedidelio poro
kokoso aliejaus kepimui
1 skardinės Bonduelle garuose virtų avinžirnių
(galima keisti namuose virtais arba tiesiog virtais iš skardinių (tada 1/2 skardinės))
sezamo sėklų
citrinos sulčių arba nerafinuoto obuolių acto
juodųjų pipirų
Salotų lapus suplėšome, agurką supjaustome riekutėmis arba juostelėmis, čia jau, kaip jūs norite. Porą supjaustome ir pakepiname kokoso aliejuje, pašildome keptuvėje avinžirnius. Dedame keptą pora, avinžirnius, tuną į salotas, pabarstome kepintomis sezamo sėklomis ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Pašlakstome citrinos sultimis arba nerafinuotu obuoliu actu ir viską išmaišome. Jeigu naudosite tuną savo sultyse, tada špilkite šiek tiek tyro alyvuogių aliejaus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą