2017 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Gaivios tuno salotos su avinžirniais


Artėjant pavasariui man visada norisi daugiau salotų, pasiilgstame per žiemą to gaivumo, lengvumo skrandyje. Šį receptą nužiūrėjau Instagrame nuostabios Alionos  Live transliacijos metu ir būtinai norėjau išbandyti.

2 asmenims reikės:


Romain salotų lapų

agurko

skardinės tuno aliejuje 

1/2 nedidelio poro

kokoso aliejaus kepimui

1  skardinės Bonduelle garuose virtų avinžirnių 
(galima keisti namuose virtais arba tiesiog virtais iš skardinių (tada 1/2 skardinės))

sezamo sėklų

citrinos sulčių arba nerafinuoto obuolių acto 

juodųjų pipirų



Salotų lapus suplėšome, agurką supjaustome riekutėmis arba juostelėmis, čia jau, kaip jūs norite. Porą supjaustome ir pakepiname kokoso aliejuje, pašildome keptuvėje avinžirnius. Dedame keptą pora, avinžirnius, tuną į salotas, pabarstome kepintomis sezamo sėklomis ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Pašlakstome citrinos sultimis arba nerafinuotu obuoliu actu ir viską išmaišome. Jeigu naudosite tuną savo sultyse, tada špilkite šiek tiek tyro alyvuogių aliejaus. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą