Sočios vasariškos bulvių ir antienos salotos su žalumynais. Sveikesniai alternatyvai vietoj majonezo naudojau garstyčių, citrinos ir graikiško jogurto padažą.
Reikės:
0,5 kg šviežių bulvių
apie 100-130 g Sūdytos - parūkytos antienos file (jeigu neturite tiks ir rūkytas kumpis)
3 a.š. kaparėlių
svogūnų laiškų
šviežių krapų ir petražolių
Padažui:
1/2 citrinos (reikės tiek sulčių, tiek nutarkuotos žievelės)
2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
2 v.š. Dižono garstyčių
2 v.š. graikiško jogurto
druskos, pipirų
1. Gerai kempinele nuplaukite žviežias bulves, supjaustykite kubeliais. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15 min, nukoškite. Perplaukite šaltu vandeniu ir vėl nukoškite.
2. Antieną supjaustykite juostelėmis ir pakepkite ant keptuvės be riebalų, kol apskrus.
3. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus.
4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
5. Sumaišaiškite bulves, keptą antieną, svogūnų laiškus, žalumynus ir padažą.
Skanaus!
Labai skanios salotos, teko gaminti kelis kart :)
AtsakytiPanaikintiLabai džiūgu, kad patiko :)
Panaikinti