2017 m. liepos 16 d., sekmadienis

Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena




Sočios vasariškos bulvių ir antienos salotos su žalumynais. Sveikesniai alternatyvai vietoj majonezo naudojau garstyčių, citrinos ir graikiško jogurto padažą. 


Reikės:

0,5 kg šviežių bulvių

apie 100-130 g Sūdytos - parūkytos antienos file (jeigu neturite tiks ir rūkytas kumpis)

3 a.š. kaparėlių

svogūnų laiškų

 šviežių krapų ir petražolių


Padažui:

1/2 citrinos (reikės tiek sulčių, tiek nutarkuotos žievelės)

2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus

2 v.š. Dižono garstyčių

2 v.š. graikiško jogurto

druskos, pipirų 


1. Gerai kempinele nuplaukite žviežias bulves, supjaustykite kubeliais. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15 min, nukoškite. Perplaukite šaltu vandeniu ir vėl nukoškite. 

2. Antieną supjaustykite juostelėmis ir pakepkite ant keptuvės be riebalų, kol apskrus.

3. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus. 

4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.

5. Sumaišaiškite bulves, keptą antieną, svogūnų laiškus, žalumynus ir padažą.

Skanaus!



2 komentarai: