Reikės:
nemažos riekės moliūgo
1 jaunos cukinijos
svogūno
2-3 skiltelių česnako
kiaušinio
druskos
šviežiai maltų pipirų
mėgstamų prieskonių
6-7 šaukštų miltų
6-7 šaukštų miltų
aliejaus kepimui
Moliūgą ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Padruskiname ir kai daržovės išleis sultis, jas nuspaudžiame. Supjaustome kubeliais svogūną, smulkiai sukapojame česnako skilteles. Papipiriname ir pabarstome mėgtamais prieskoniais.
Įmušame kiaušinį, beriame 6-7 šaukštus miltų, kad tešla nebūtų ištyžus labai, tai miltų kiekis priklauso nuo daržovių kiekio.
Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingas aliejus. Prie blynelių dariau padažą iš majonezo, natūralaus jogurto, citrinos sulčių ir krapų, mums su vyrų dar įmaišiau wasabio pastos dėl aštrumo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą