Prisipažinsiu, paprastų pupelių aš nemėgstu nuo vaikystės, bet paskaičius apie šias Mung dalas pupuoles, labai panorau jas paragaut, tuo labiau, kad jos turi tiek vertingų savybių. Receptą aptikau visai netyčia šiame bloge, tad nutariau jį išbandyt ir neprašoviau :)
Reikės:
300 g pupuolių
100 g raudonųjų ryžių (labai patiko šie ryžiai, turi šiek tiek riešutų skonio)
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 v.š. ghie sviesto, galima naudoti ir paprastą
druskos pagal skonį
žiupsnelio malto imbiero
žiupselio maltų arba sveikų pankolio sėklų
žiupsnelio malto kumino
žiupsnelio maltos kalendros
300 g pupuolių
100 g raudonųjų ryžių (labai patiko šie ryžiai, turi šiek tiek riešutų skonio)
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 v.š. ghie sviesto, galima naudoti ir paprastą
druskos pagal skonį
žiupsnelio malto imbiero
žiupselio maltų arba sveikų pankolio sėklų
žiupsnelio malto kumino
žiupsnelio maltos kalendros
Pupuoles užpilame 3 stiklinėmis šalto vandens ir paliekame pernakt, kad pamirktų.
Ryžius užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame taip pat pernakt.
Puode užviriname 3 stiklines vandens, įmetame sultinio kubelį, įberiame žiupsnelį druskos.
Suberiame pamirkytas ir nusunktas pupuoles.
Verdame ant silpnos ugnies apie 20 min.
Kol pupuolės verda, keptuvėje ištirpiname sviestą arba ghie sviestą, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir maišydami apkepiname apie 2 minutes.
Ugnį sumažiname iki minimumo, į keptuvę beriame likusius prieskonius.
Įšmaišome ir viską pakepiname dar apie 1 minutę.
Keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame, taip prieskoniai išskleis savo aromatą.
Pupuolėms baigiant virti, į puodą suberiame mirkytus ryžius.
Viską verdame, kol ryžiai išvirs - apie 20 minučių.
Baigiant virti, sudedame svieste kepintus svogūnus su česnakais ir prieskoniais.
Išmaišome, nukeliame puodą nuo ugnies ir uždengę pakaikome apie 2 - 3 minutes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą