Ingredientai:
1 puodelis lęšių
2 svogūnai
pundelis šviežių petražolių
2 v.š. su kaupu pomidorų pastos
1 v.š. maltų linų sėmenų
1 v.š. itališkų prieskoninių žolelių
druska, pipirai
aliejus kepimui
3-5 v.š. miltų (kukurūzų, avižinių, speltos arba tiesiog paprastų)
Spaghetti makaronai (arba kitokie) kietagrūdžiai
Pomidorų padažo receptą galima rasti čia, aš dar įbėriau gaminant šviežio baziliko lapelių. Šis dieviško skonio padažas tiks prie įvairių makaronų patiekalų.
Lęšius gerai perplauname, verdame apie 20-30 min. Atvėsiname, sumalame mėsmale ar blenderiu. Maltus linų sėmenis užpilame 3 v.š. vandens, išmaišome ir paliekame 5 min išbrinkti (bus vietoj kiaušinio). Keptuvėje apkepame susmulkintus svogūnus iki auksinės spalvos. Beriame į lęšių masę, beriame prieskonius, druską, pipirus, smulkintas petražoles, pomidorų pastą, linų sėmenų masę, viską išmaišome. Beriame miltus, kukuliai turi gerai formuotis ir laikyti formą.
Kepame keptuvėje ant aliejaus iki auksinės gražios spalvos iš kiekvienos pusės.
Spaghetti išverdame (nepervirkite!)
Tiekiame su labai skaniu naminiu padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą