Nuostabios sūrio - kumpio bandelės, puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur! Kitą kartą bandyčiau kepti keksiukų formelėse, bet jei neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš :)
12 vnt. reikės:
150 g virto kumpio
4 kiaušinių
4 kiaušinių
120 g fermentinio sūrio
100 g sviesto
125 g miltų (aš naudojau speltos)
115 ml vandens
Druskos, juodųjų pipirų
Pirmiausiai padarome plikytą tešlą: puode užverdame pasūdytą vandenį su sviestu, kaitiname kol sviestas pilnai išsilydys. Kai vanduo pilnai užvirs, vienu kartu suberiame miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišome, iki, kol masė pradės atšokinėti nuo puodo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdedame į kitą indą ir įmaišome po vieną kiaušinį (kiaušinį labai gerai išmaišome, tik paskui dedame kitą). Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį. Sutarkuojame burokine tarka fermentinį sūrį, beriame į tešlą, gerai išmaišome. Virtą kumpį supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuojame rutuliukus, dedame toliau vienas nuo kito, kad bandelėms būtų vietos plėstis (arba dedame po v.š. tešlos į kieksiukų formeles). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Skanaus!
O kaip kazin jei juos kepti tik su suriu be kumpio? Ar surio tuomet daugiau reiktu deti?
AtsakytiPanaikintimanau truputį daugiau įdėkite
Panaikintio tai kiek kiausiniu?
AtsakytiPanaikinti4, jau pataisiau recepte
Panaikintio tai kiek kiausiniu?
AtsakytiPanaikinti4
Panaikinti