2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis






 Prisipažinsiu, steiko nesu niekada gaminus, tai buvo pirmas kartas :) Knygų lentynoje akys užkliuvo už Oliverio receptų knygos "Patiekalai per 15 min", pradėjau ieškoti kažko iš jautienos ir nutariau išbandyti būtent šį receptą, žinoma su savo pakeitimais :)

Taigi 4 asmenims reikės:

Bulvėms:

800 g  šviežių bulvių
sviesto
1 a.š. krapų

Jautienai

druskos
šviežiai grūstų pipirų

Padažui prie jautienos:

4 skiltelių česnako
6 laiškinių svogūnų
2 kupinų a.š. džiovintų raudonėlių
1/2 šviežios raudonos aitriosios paprikos
1 šviežio lauro lapo (aš neturėjau)
1 šviežių kalendrų ryšulėlio (galima keisti petražolėmis, jei nemėgstate kalendros)
2-3 v.š. raudonojo vyno acto
alyvuogių aliejaus

Salotoms:

2 romaninių salotų gūžių
saujos prinokusių įvairių spalvų pomidorų
1/2 šviežių mėtų ryšelio
150 g šviežių žirnelių (aš nauduojau šaldytus)
ypač gryno alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzaminio acto
parmezano patiekiant

(aš įdėjau ridikėlių, bet jie man kažkaip nederėjo, todėl nerekomenduoju)


Šviežias bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kai bulvės išvirs, įdėkite sviesto ir krapų, atsargiai pamaišytkite.
Česnaką nulupkite ir su laiškiniais svogūnais, perpjautais per pusę, raudonėliais, aitriąją paprika, lauro lapu ir kalendromis (kelis lapelius pasilikite) sudėkite į plaktuvą. Kliustelėkite acto ir verdančio vandens, plakite, kol bus vienalytė masė, pagardinkite ir iškrėskite į dubenėlį. 
Jautieną įtrinkite druskos ir pipiru mišiniu, į karštą keptuvę įpilkite 1 v.š. aliejaus, sudėkite mėsą, kepkite 3-4 min ant stiprios ugnies iš kiekvienos pusės, išjunkite, palaikykite uždengtą 10 min.
Salotas, pomidorų ir mėtos lapelius supjaustykite ir sudėkite į lėkštę, apibarstykite žirniais. Salotas paskanininkite 1 v.š. ypač tyru alyvuogių aliejaus, balzaminio actu ir tarkuotu parmezanu.
 Prie bulvių sudėkite kepsnius, pastatykite padažą, užbarstykite likusius kalendrų lapelius, mėsą pjaustykite jau ruošdamiesi valgyti.

P.S. gal skamba labai sudetingai, bet patikėkite taip nėra :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą