Noriu pasiūlyti dar vieną labai skanių vasariškų salotų receptą su pikantiška antiena, jai reikės:
1 pakuotės (350 g) KITCHEN me antienos filė "Pikantiški" pjausniai
2 nektarinų
salotų lapų mikso
pakepintų migdolų riešutų
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto
Padažui:
1 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako (įspausti)
2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelių
Antieną išimame iš pakuotės, dedame pjausnius į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame ant stiprios ugnies 3-4 min, tada apverčiame ir kepame iš kitos puses irgi 3-4 min. Apskrudusius pjausnius dedame į karščiui atsparų indą ir šauname į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepame 10 min, išimame ir palaikome dar 10 min uždengus. Nektarinus supjaustome griežinėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, kepame orkaitėje 10 min 200 laipsnių temperatūroje.
Į serviravimo lėkštę dedame salotų lapus, pašlakstome padažu, išdeliojame keptus nektarinus ir plonai supjaustytus keptos antienos gabalėlius bei pabarstome keptais migdolais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą