Sveikesne keksiukų versija iš avižinių dribsnių ir morkų, beveik nesaldūs, puikiai tiks užkandžiui.
15 vnt. reikės:
150 g šviesių speltos miltų
80 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš nauduojau Dobele)
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
1/4 a.š. malto muskato
a.š. malto cinamono
2 L dydžio kiaušinių
115 g graikiško jogurto
60 ml agavų arba klevų sirupo
60 ml rudojo cukraus
60 ml migdolų pieno
2 a.š. vanilės ekstrakto
110 g tarkuotų morkų
80 g razinų
Orkaitė įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Avižinius dribsnius susmulkiname iki beveik miltų. Sujungiame visus sausus produktus, atskirai sujungiame kiaušinius, pieną, sirupą, vanilės ekstraktą ir jogurtą, Tada sumaišome visus produktus iki vientisos tešlos, beriame tarkuotas morkas ir razinas. Silikonines formeles pripildome tešla 2/3, kepame apie 20 min (geriausiai tikrinti su mediniu krapštuku).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą