Granolą dažniausiai pirkdavau parduotuvėje, tik ieškodavau būtinai, kad būtų be pridėto cukraus. Jau senai knietėjo išbandyti pasigaminti ją pačiai. Kaip jau matėte mano Instagram bei Facebook paskyrose, gavau iš Dobele daug įvairių dribsnių, todėl man net nekilo klausimas koks bus pirmas patiekalas iš jų. Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpilus tiesiog augaliniu pienu.
Reikės:
200 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš naudojau Dobele Eko pilno grūdo)
100 g riešutų
40 g džiovintų vaisių (aš naudojau tik razinas)
1/2 a.š. malto cinamono
2 v.š. obuolių tyrės (galima naudoti naminę arba vaikišką tyrelę)
2 v.š. agavų arba klevų sirupo
Riešutus šiek tiek susmulkinti ir pakepti sausoje keptuvėje. Prie riešutų įdėti avižinius dribsnius, cinamoną ir kepti ant vidutinės ugnies, kol dribsniai bus kreminio atspalvio. Obuolių tyrę sumaišyti su agavų sirupu, įpilti į dribsnius ir kepti toliau, kol išgaruos skystis (apie 10 min). Įdėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti, berti į lėkštę ir duoti atvėsti. Pagamintą granolą gerai išmaišyti ir sudėti į hermetinį indą, kad neprisigertų drėgmės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą