Sotus vegetariškas patiekalas, kai reikia panaudoti makaronų likučius. Vietoj makaronų puikiai gali būti įvairios kruopos: kynva, ryžiai ir t.t. Patiks ypač kas mėgsta baklažaną.
2 vnt. reikės:
1 didelio baklažano
virtų makaronų, aš naudojau Dobelės Spagetti
didelio svogūno
2 skiltelių česnako
kelių šaukštų pomidorų padažo
(aš naudojau trintus pomidorus ir šaukštą ketčupo)
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių (mano atveju buvo prieskoniai salotoms)
fermentinio sūrio
šiek tiek tarkuoto parmezano
šviežio baziliko lapelių (nebūtinai)
Baklažaną supjaustome perpus, išskobiame, pasūdome ir paliekame apie pusvalandį. Tada nuplauname, nusausiname ir kepame orkaitėje apie 20-30 min, 180 lapsnių temperatūroje. Kol kepsime daržoves, išverdame makaronus, jeigu neturite likusių nuo pietų ar vakarienės. Išskobtą baklažano vidų supjaustome gabaliukais. Supjaustome svogūną, pakepame ghee svieste arba aliejuje kelias min, tada dedame baklažaną, kepame apie 5-7 min, tada beriame smulkintą česnaką, pakepame dar minutelę. Pilame padažą, gardiname druska, pipirais ir prieskoniais, dedame čia pat išvirtus makaronus ir viską patroškiname 30 -60 sek. Šiek tiek atvėsiname, sumaišome su 1/2 sūrio (fermentiniu ir parmezanu), dedame į iškeptus baklažano laivelius, užbarstome likusiu tarkuotu sūriu, kepame orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus. Papuošiame baziliko lapeliais. Valgome su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą