2012 m. liepos 24 d., antradienis

Citrinų pyragas

Šį pyragą dažnai kepdavo mano mama ir mes su broliu labai jį pamėgom :)

Reikės:

Grietinė - 250 g,
Sviestas - 110 g
Soda- 0,5 a.š.
Miltai - 2,5 stiklinės
Citrina - 1,5 vnt.
Cukrus - 1 stiklinė
Kiaušinio trynys - 1 vnt.
Cukraus pudra



            Grietinę sumaišome su soda. Į grietinę įpilame ištirpintą sviestą ir išmaišome. Po truputį pilame miltus, Įpilus 2 stiklines patikrinkite: jeigu tešla limpa prie rankų, tada dapilkite likusius miltus, jei ne, tada nereikia. Išmaišykite tešlą ir padalinkite ją į 2 dalis. Citrinas (su žieve) supjaustykite ir sutrinkite su blenderiu iki košelės, į gautą masę įpilkitę cukrų ir išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Puse tešlos išklokite kepimo formą, darant kraštelius į viršų. Įpilkite citrinų įdarą ir tolygiai jį paskirstikite. Antrą tešlos dalį išminkome su rankomis ir tolygiai uždengiame pyrago įdarą. 


Tam, kad pyragas būtų gražiai įrudęs, paviršių aptepame kiaušinio tryniu. Kepame apie 30 min, kol paviršius gražiai paruduos. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Skaunaus!







3 komentarai:

  1. Sveiki,

    Norejau pasidometi,ar uztenka kepti 30 min?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na as kepiau truputi manau ilgiau, nes pa mane nesireguliuoja temperatura, tai kepiau kol virsus grazai apkepe

      Panaikinti
    2. Sveiki,

      Nesulaukiau atsakymo :))))))))))) greitai as gaminau,na kokssss skanus,fantastika.Tikrai ilgiau kepiau.Labai aciu Jums uz recepta :)

      Panaikinti