Reikės:
pailgos paprikos (aš visada perku tokia pailgą, šviesiai žalsvą)
Basmati ryžiai (gali būti ir kitokie, tiesiog šie man patys skainiausi)
malta kiauliena
poras
morkos
kečupas
grietinė
mėgstami mėsos prieskoniai
česnakas
pipirai
druska
dž. čiobreliai
šv. krapai
Paprikos kotelį išpjauname, išvalome vidų nuo sėklų, apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje.. Atvėsiname. Tuo tarpu išverdame ryžius (neperverdam galima netgi truputi nedavirti), sumalame mėsą. Į faršą dedame mėgstamų prieskonių,įspaudžiame česnako, sumaišome su ryžiais.Pakepiname supjaustytą porą ir sutarkotas morkas, truputi padruskiname ir papiriname. Puse daržovių dedame į mėsą, kitą pusę paliekame padažui. Papriką įdarome mėsa sy ryžiais ir daržovėmis ,apkepame keptuvėje ir sudedame i puodą. Užpilame verdančiu vandeniu, maždaug iki pusės. Kol paprika troškinasi, padarome padažą. Sumaišome perpus kečupą ir grietinę, įdedame truputi druskos, pipirų truputi daugiau, kas mėgsta aštriau :), dž. čiobrelio ir šv. krapų. Papriką troškiname apie 15 min., supilame padažą,atsargiai išmaišome su sultiniu, susidariusiu, kol troškinosi paprika ir dar 5-7 min. patroškiname.
Labai skanu su šviežiomis bulvėmis :)
Skanaus!
Skaniai skamba ir atrodo, bandau gaminti, tik kad niekur kiekių nematau...
AtsakytiPanaikintitodėl, kad nesilaikiau jokių kiekkių, viskas iš akies :)
Panaikinti